header-bhv-invistra
Bhv

Bhv-cursus

Als werkgever bent u verplicht de bedrijfshulpverlening binnen uw bedrijf te regelen. Een goede bhv’er handelt snel bij nood, calamiteiten of incidenten en verzekert zo de veiligheid van collega’s en klanten. Voor ieder een voordeel.

Wilt u bhv’er worden of uw bhv-diploma geldig houden? Dan zit u goed bij Invistra. Bij ons haalt u op flexibele wijze uw bedrijfshulpverlening, zodat u precies weet wat u moet doen bij een ongeluk of incident. U leert ook hoe u handelt bij een ontruiming (bijvoorbeeld bij brand) en hoe u eerste hulp verleent. 

Waarom kiezen voor een bhv-cursus bij Invistra?


Bij Invistra vinden we persoonlijke aandacht en interactie heel belangrijk. We verdiepen ons in uw bedrijf en wat de risico’s zijn op het gebied van de veiligheid van uw collega’s. Zo zorgen we ervoor dat de cursus goed toepasbaar is in de praktijk.

Verder zijn de groepen nooit te groot, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Ons maximum is 12 personen per groep. De cursusdag zal onder andere bestaan uit oefeningen, want een goede bhv’er wordt u niet door alleen de theorie te leren. Wij beschikken over een mooie oefenlocatie, maar we geven de bhv-cursus ook incompany als u dat wenst. 

  • Persoonlijke aandacht
  • Interactief
  • Praktische oefeningen
  • Kleine groepen
  • Gemakkelijk toepasbaar in de praktijk
  • Grote kans van slagen
Header

Volg uw bhv-cursus bij Invistra en haal in één keer uw certificaat!

Bhv-basis + e-learning

In twee dagen leert u de basis van bhv. Deze bestaat onder andere uit reanimeren, omgaan met een AED, met wie u moet communiceren bij nood, een beginnende brand blussen en hoe u moet ontruimen bij een brand.

De bhv e-learning is hetzelfde als de basiscursus, maar nu leert u de theorie thuis en u maakt daar ook een schriftelijk examen.

Aan het einde van de cursus doet u examen. Als u dit haalt dan krijgt u een bhv-certificaat en een bhv-pas. 

Bhv-herhalingscursus dag

Het is belangrijk om te blijven oefenen en de bhv-theorie te herhalen. Daarom houden we tijdens de bhv-herhalingscursus vooral uw vaardigheden up-to-date. De herhalingscursus duurt normaal gesproken zes uur en begint 08.30 uur tot ongeveer 15.30 uur. De cursus geven we in Ridderkerk, maar kan ook incompany gegeven worden.

Wilt u toch vooraf extra oefenen met de theorie (geen verplichting), dan kunnen we voor u een update e-learning verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bhv incompany

Elk bedrijf en organisatie is uniek. Daarom is er bij ons ook de mogelijkheid om de bhv-cursus op uw eigen (bedrijfs)locatie te volgen. Zo is de bhv helemaal toegespitst op uw organisatie. Alle onderdelen van EHBO en brandpreventie & ontruiming komen in 1 dag aan bod. Voor een bhv-cursus is de minimale groepsgrootte zes personen. Natuurlijk bieden we deze cursus aan voor een maatwerkprijs.

Heeft u vragen over de inhoud of het plannen van een incompany cursus? Neem dan contact met ons op.

Bhv-cursus middag/avond

Uniek aan onze aanpak binnen Invistra is dat wij incompany cursusmomenten op aanvraag aanbieden tussen 14.30 uur en 21.00 uur. Dit biedt u de flexibiliteit om overdag te werken en daarna de training als bhv’er te volgen. Deze cursus vraagt een minimale groepsgrootte van zes personen.

Heeft u vragen over de inhoud of het plannen van een incompany cursus? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over de BHV cursus

Voor wie is de bhv cursus geschikt?

Iedereen die wil leren wat er moet gebeuren bij een ontruiming of ander bedrijfsincident kan de bhv cursus bij Invistra volgen. U leert wat er wanneer en op welke manier moet gebeuren om levens te redden.

Voor wat betreft persoonlijke eigenschappen en competenties is het handig dat u als bhv’er veel fysiek aanwezig bent op de locatie. Ook goed met stressvolle situaties om kunnen gaan en gestructureerd kunnen werken helpt. U heeft de wil om op onvoorziene momenten uw steentje stevig bij te dragen. U draagt hierbij zorg voor de veiligheid van medewerkers en bezoekers op uw werklocatie. En u verleent eerste hulp bij ongelukken.

Is er een vooropleiding nodig om de bhv training te kunnen/mogen doen?

U heeft geen speciale vooropleiding nodig om een bhv cursus te mogen volgen en als bhv’er aan de slag te gaan.

Bhv cursus: Wat is de inhoud?

De cursus bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. De theorie gaat over (spoedeisende) eerste hulp verlenen en hoe te handelen in geval van brand of ontruiming. In de theorie wordt algemene kennis getoetst, zoals bijvoorbeeld definities of kengetallen. Er wordt echter ook gecheckt of u weet wat te doen in voorbeelden van praktijksituaties. De theorie wordt afgerond met een examen waarmee u aantoont dat uw kennis van voldoende niveau is.

Wat leer ik op de praktijkdag van mijn bhv training?

Bij de praktijk gaat om het oefenen van levensreddende handelingen. Hoe treedt u op bij brand? Hoe dient een ontruiming te verlopen? Hoe wordt er bij calamiteiten gecommuniceerd en met wie allemaal? Hoe werkt een AED? Dit zijn allemaal praktische vragen en de handelingen die erbij horen worden geoefend tijdens de praktijkdag.

Waar vindt de bhv cursus plaats?

De bhv cursus vindt normaliter op Invistras locatie in Ridderkerk plaats. Op aanvraag kan de cursus ook incompany gegeven worden.

De openingstijden van Invistra zijn van 8.00 tot 17.00 uur. Kan ik buiten deze tijden ook terecht voor een bhv cursus?

De standaard openingsuren zijn inderdaad van 8.00 tot 17.00 uur. Toch biedt Invistra opleidingsmogelijkheden buiten deze uren. Zo is de bhv herhalingscursus – na het behalen van de bhv basiscursus – niet alleen overdag, maar ook in een middag en avond te volgen. De herhalingscursus duurt 6 uur en volgt u tussen 8.30 en 15.30 uur of tussen 14.30 en 21.00 uur.

Hoe vaak vindt de bhv cursus plaats?

De basis bhv cursus wordt een tot drie keer per maand gegeven. Aanmelden gaat makkelijk via de aanmeldknop op de website. U geeft aan welke cursus u wilt volgen en of u dit bij Invistra of incompany wilt doen. Daarna vult u het aantal personen dat aan de cursus gaat deelnemen in. Klik op ‘volgende’ om de overige informatie digitaal aan te leveren en uw aanmelding te versturen. Wij nemen daarna contact met u op.

De middag- en avondcursus bhv vindt overigens minder frequent plaats, ongeveer eens in de maand.

Hoe lang duurt de bhv cursus?

De basiscursus bhv op de locatie van Invistra duurt twee dagen. De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Het theoriedeel kunt u eventueel via e-learning op uw werklocatie of thuis leren.

De herhalingscursus bhv duurt in totaal ongeveer zes uur. Bij de incompany training bezoeken wij uw bedrijf gedurende een dag. Theorie en praktijk worden zo veel mogelijk toegepast op de locatie en overige kenmerken van het bedrijf.

Wat zijn de kosten van een bhv cursus?

De kosten van een bhv training liggen rond de 200 euro (exclusief btw). Voor de basiscursus bent u iets meer kwijt en voor de herhalingsdag iets minder.

De incompany training is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Als richtprijs kunt u voor de incompany training rekenen op iets meer dan duizend euro (exclusief btw). Voor meer informatie over prijzen van bhv trainingen of losse onderdelen – zoals de bhv reanimatiecursus of het bhv pasje – kijkt u in onze lijst met tarieven.

Wat zijn de voordelen van een incompany training t.o.v. een bhv training op de locatie van Invistra?

Het grootste voordeel van een incompany bhv training is dat theorie en praktijk toegepast kunnen worden op het bedrijf waar u werkzaam bent. U dient vanzelfsprekend alle bhv basistheorie voor het examen te kennen. Maar er kan bijvoorbeeld langer stilgestaan worden bij werken met gevaarlijke stoffen indien hiervan bij uw bedrijf sprake is. Specifieke handelingen kunnen beter uitgelegd worden en in een voor u relevante praktijkomgeving geoefend worden.

Voor de deelnemers aan de bhv cursus is het vaak ook een voordeel dat ze niet naar een andere locatie hoeven te reizen. Er kan na afronding van de dagtraining of voor de start van de middagcursus gewoon gewerkt worden. Het kan zeker leerzaam zijn om met cursisten van andere bedrijven de cursus op locatie van Invistra te volgen. Maar de diepgang bij een incompany cursus levert duidelijk meerwaarde op.

Is de incompany variant duurder dan een bhv training bij Invistra?

Een incompany bhv cursus start bij 1045 euro (exclusief btw). Er zijn minimaal zes deelnemers. Benieuwd naar de kosten van een incompany training op uw locatie en met uw aantal cursisten? Neem contact op en vraag een offerte aan.

Waarom moet ik als gecertificeerd bhv-er toch elk jaar aan een bhv herhalingscursus deelnemen?

De geldigheid van uw bhv certificering (inclusief het bhv pasje) is een jaar. Veel belangrijker dan die datum is het op peil houden van uw kennis en vaardigheden. Dat betekent dat er periodiek geoefend moet worden. Niet alleen met de stof, maar ook met de levensreddende oefeningen. Tijdens het examen dient u dan ook beiden – theorie en praktijk – aan te kunnen tonen om uw bhv certificering weer met een jaar te mogen verlengen.

Wat is het verschil tussen de basis bhv training en de bhv herhalingscursus?

Bij de basiscursus wordt – zoals de titel al doet vermoeden – gestart met het leren van basiskennis. Op deze kennis wordt op de praktijkdag van de basiscursus voortgeborduurd. Bij de herhalingscursus wordt ervan uitgegaan dat de basiscursus voltooid is en dat de basisinformatie en -oefeningen met een voldoende voor het examen afgerond zijn. De theorie kunt u zelfstandig blijven herhalen, maar voor oefening in de praktijk is de herhalingscursus voor elke bhv’er een must.

Hoe vaak vindt de bhv herhalingscursus plaats?
Kijk hier voor een volledig overzicht van alle bhv cursussen.

Meer informatie over cursussen?